Oslo Unisex Salon Fit-Out

Area: 130 m² | Duration: 10 Weeks

The Brief

To transform an unserviced, concrete shell into a stylish unisex salon as part of a new venture for our clients. A striking aesthetic and strong design impact was requested to immediately distinguish the flagship premises from its competitors. The design priorities were agreed with OSLO at the very first meeting, being a luminous space, natural materials and lightness of touch to compliment the OSLO philosophy, which was developed concurrently with the design proposals.

Execution

The OSLO spirit and a richness of the space was achieved with a simple palette of oak, carrara marble, glass and reflected light. The key to this successful approach was by clear detailing of the chosen materials to ensure that they expressed the requested ambience. This was achieved by working closely alongside quality craftspeople combined with an enthusiastic team.